neljapäev, 13. august 2009

Avalikud konksud

Sarjast segaseid mõtteid, mis võiksid päris elus päris lahedad olla.

Kui linnas oleks parkides ja muidu rahulikemas kohtades ühed konksudega postid. Sellised linnakujunduslikult hästi disainitud ja avaliku ruumi sobivad. Näiteks parkides olevad moodsad valgustid.

Mõte on selles, et kui oleks ühed head konksud ühtedes heades ja mõnusates kohtades olemas, siis ma tuleks peale lõunasööki oma võrkkiigega ja pistaks kiige otsad sinna konksude otsa ning seediks kookonis natukene toitu. Loeks vähe raamatut. Võibolla vaataks vähe internetis ringi. Puhkaks. Koguks jõudu.
image
Pärast võtaks kiige konksudest lahti. Voldiks ta kokku kandekotiks ja astuks edasi oma teed.

image
Igaüks tuleks oma võrkkiigega ning kui parasjagu keegi kiiges ei puhka, siis pole kõrvalt vaadates nähagi, et pargis oleks miskid ekstra puhkamise kohad.

Kui meil sooja ilma oleks rohkem, siis ideaalis ma võiksin sedaviisi kiiges õhtuti raamatut lugeda, kui posti otsast natukene valgust raamatu peale paistaks.
Kui prügikastid oleksid ilusasti lähedal, siis võiks kasvõi võrkkiiges natukene kaasapakitud lõunaeinet võtta. Peaasi, et pärast pakendid kuskile näotult vedelema ei jääks.
image

Linnas elamine ja olemine võiks tänu konksudele ja kaasaskantavatele kiikedele omajagu mõnusamaks ja mugavamaks muutuda.

Nii nagu on need kunstlikud ronimisseinad. Tartu Lõunakeskuses ja Lasnamäe spordihallis. Tehislikud atraktsioonid. Analoogselt võiksid olla tehislikud puhkekohad, kus asukad saavad ise neid vajadusel enda tarbeks asustada ja kasutada.

3 kommentaari:

Jakob Rosin ütles ...

Tekkis küsimus, et millest selline idee tuli?
Iseenesest väga hea idee, kui saaksid posti all pikutada ja näiteks netis surfata. Võiksid torgata oma läpaka laadija posti elektripistikusse ja päikesest saadud energia laeks sinu süleri täis.

Jakob Rosin ütles ...

Väga hea idee!!!
Kust selline idee tuli?

Tore oleks tõesti pikudada ja netis surfata. Torkaksid oma läpaka juhetpidi posti külge ja päikse patareidest saadud energia laeks sinu arvuti täis.

Kaido ütles ...

Ilusad pildid Läti PositivusFestivalilt :)

Chill ja raju festival oli!