laupäev, 14. november 2009

Nokia OVI Maps ja Tallinn-Tartu mnt kiirusekaamerad

Tulime täna Viljandisse suuremale autole talverehve alla panema. Võtsin teepeale mängimiseks kaasa Nokia 5800 Navigation Edition koos kõige viimase versiooniga Nokia OVI Maps kaardirakendusest.


Eile õhtul tegin veel kõige viimased tarkvara- ja kaardiuuendused. Mingil imekombel on mul olemas navigeerimislitsents koos õigusega kasutada tasulisi lisateenuseid. Nokia OVI Mapsile saab lisaks nö "tavalisele" navigeerimislitsentsile juurde osta "Traffic&Safety" teenuse, mis lubab teavitada navigeerimise käigus autojuhti, kui teel on suuremad ummikud või muud edasiliikumist takistavad ootamatused. Lisaks "real-time traffic informationile" lubati samas paketis ka teavitada juhti, kui teele satuvad "fixed safety cameras" ehk maakeeli need kiirusekaamerad, mis Tallinn-Tartu maantee äärde paigaldati.

Marko Reikop ükspäev näitas telekas, kuidas keegi autonavide tootja oli juba oma tarkvara uuendanud ja meie Tallinn-Tartu maanetee kiirusekaamerad sinna sisse pannud. Navi koguaeg andis märku, kui kaamera hakkas lähenema. Tahtsin proovida, et kas Nokia OVI Maps ka sama teeb.

Ei miskit. Ühesõnaga tänase päeva seisuga veel Nokia Ovi Mapsis koos Traffic&Safety paketiga ei anna Tallinn-Tartu maanteel kiirusekaamerate lähenemisest teada. Ise peab tähelepanelik olema. Ohutus eelkõige.

Positiivne oli see, et terve tee sõitsime navi järgi 88km/h ja 110km jooksul sõitis vaid 6 autot meist mööda. Liiklus oli suhteliselt rahulik ja stabiilne. Keegi ei närveldanud ega teinud ohtlike manöövreid.

2 kommentaari:

Argo ütles ...

Ehhh!

Otsisin just täna sama ka iPhone Google Mapsist. Proovisin kõikvõimalike kiiruskaamera pihta käivate inglise- ja maakeelsete märksõnadega.

Samuti miskit :(

Google Mapsi peaks vist olema võimalik ise sellist infi postitada?

Oliver ütles ...

Teoorias küll. Trapsteri nimeline programm on vist spets selliste vidinate jaoks tehtud. Et nii kui näed ise või näevad teised patrulli väljas, siis saadetakse info koheselt võrku ja kõik lähikondsed saavad sellest teada.