teisipäev, 4. mai 2010

Nokia OVI Own Voice

image Lõpuks ometi, ma ütleks. Juba ammu imestasin, et miks ei ole Nokia teinud sisuteenuste äri, kus navigatsioonitarkvara hääljuhiseid oleks võimalik vastavalt oma maitsele juurde osta. Hetkel saab/sai valida vaid küllalt igavaid hääljuhiseid, kus igas keeles üks poiss või tüdruk luges suhteliselt kiretult teateid, kui pidi autoga vasemale või paremale keerama.

Oluliselt lõbusam oleks, kui sa saaksid näiteks lemmik multifilmi või filminäitleja öeldud navigatsioonijuhiseid kuulata. Vastavalt tujule ja meeleolule. Seda kõike saaks kasutajatele üle maailma müüa. Sisuteenuste äri missugune.

Täna tuli teade, et Nokia on OVI Maps tarkvaras loonud võimaluse, kus igaüks saab oma hääljuhiseid ise salvestada. Enam ei pea monotoonselt Nokia poolt sisseloetud juhiseid kuulama.

Loed ise helifailid sisse ning kasutad neid oma tarbeks või jagad sõpradega. Nokia Own Voice veebilehel on juba esimesed kiired kodanikud oma “hääljuhised” üles laadinud teistele kuulamiseks. Kui meeldib, saad need oma telefoni laadida.

Keegi oli näiteks teinud Halloweeni teemalise hauataguse häälega sisseloetud “voicepack”’i.

Own Voice võimaluse kasutamiseks peab sul olema telefoni laetud kõige viimane Nokia Maps tarkvaraversioon. Kui sa ei ole kindel, kas sul on kõige viimane versioon telefonis ja kas sinu telefon seda võimalust üldse toetab, siis Own Voice kodulehelt saab otse oma telefoni saata viimase Nokia Maps allalaadimise lingi.

Seal on ka kirjas toetatud telefonid, millega see uus vahva võimalus toimib.
image Viide: Nokia OVI Maps Own Voice

Kommentaare ei ole: