pühapäev, 27. august 2006

Maailma kõige õhem telefon

Ole esimene või sind ei ole olemas.

Ma ei ole kuni siiani suutnud ühestki Samsungi mobiiltelefonist eriliselt vaimustuda. Samasung on küll koguaeg olemas olnud, aga pole justkui millegi erilisega suutnud minu tähelepanu pälvida. Kuuldavasti pidavat Samsungid naisterahvaste seas popp kraam olema kuna Samsung suutis esimesena meie turule tuua punaseid, roosasid klapiga väikseid mobiiltelefone mis olid nii nunnud, et neid lausa pidi ostma, sest telefoni korpus läks ju nii hästi küünelaki värviga kokku.

Paar päeva olen kasutanud väidetavalt "maailma kõige õhemat mobiiltelefoni" ja see on tõesti omaette tase. Telefonil on paksust kõigest tagasihoidlikult 6.9mm. Võrdluseks siiani väga õhukesena näiv Motorola RAZR V3 mis on ligi poole paksem ehk 14mm.

Telefonil on vapustavalt hea ning kõrge kontrastsusega ekraan mis esialgu tekitas lausa wow effekti. Ma ei ole küll kunagi viitsinud telefonidele eraldi Themesid peale installida ja erilise kaunistamisega tegeleda, kuid sel Samsungil oli kohe peal väga shikk musta värvi menüü mis superhästi sobis esimesest pilgust telefoni olemusega. Musta taustaga menüü mustas telefonis on minu personaalsete eelistuste kohaselt tagasihoidlikult ilus.

Menüüde loogika on täiesti mõistlik ka esmakordsele Samsungi kasutajale. Ei olnud mingit probleemi kõige hädavajalikuma üles leidmisega menüüdest. Väikene positiivne aspekt menüüde kasutamise juures minu jaoks oli veel see, et kui ma näiteks viimati lülitasin Seadete alt bluetoothi sisse ning läksin tagasi "esilehele", siis järgminekord kui ma lähen uuesti menüüsse, jääb aktiivne menüü valik kohe viimati külastatud menüü ikooni peale, ehk ma ei pea enam rohkem navigeerima ringi eeldusel, et ma tahan tagasi minna samasse menüüsse kust ma viimati tulin, ehk antud näite puhul minna ja Bluetooth välja lülitada.

Nupud on toodud telefoni pinnalt vast pool millimeetrit kõrgemale ning on väga mugavad kasutada. Nuppude "käik" on meeldivalt lühike ning väga hästi on ära tunnetatav millal nupuvajutus toimus. Telefon on küll maailma kõige õhem, kuid laius on tal siiski täiesti piisav selleks, et suuta paigutada telefonile nii suured nupud, et neist mööda vajutada on peaaegu võimatu, kui seda just mitte meelega üritada.

Füüsilistest telefoni mõõtmetest veel niipalju, et 66 grammine telefon on juba nii kerge, et seda ei suuda praktiliselt taskus tunneteda. Seda enam, et ta on nii õhukene liisatakas, siis ei jää ta ka kuskilt punnitama, kuigi teksapükste esimesse taskusse pannes võib tekkida hirm, et telefon võib äkki lihtsalt pooleks murduda kui ta natuke vale nurga all on taskusse jäänud istumise ajal.

Tehniliste ja funktsionaalsete omaduste poolest on tegemist täiesti arvestatava tänapäevase 2G mobiiltelefoniga, millel on telefoni kohta täiesti arvestatav 2MPix fotosilm, e-maili klient, kalender, bluetooth, MP3 mängija koos 80Mb sisseehitatud mäluga ja võimalus kolmel erineval sagedusel GSM võrku kasutada.
Niipalju kui ma telefoni fotokat kasutasin jäi vägagi positiivne mulje. Kasutajaliides on lihtsalt ja mugavalt kasutatav ja ega piltidelgi väga viga pole. Palju sõltub ka sellest palju sa ise pildistamise ajal kätt väristad, kui kuna telefoni nuppude käik on suhteliselt lühike ning kõvasti ei pea vajutama, siis toimub ka pildistamine suhteliselt valutult.
MP3'e mängija kasutajaliides nägi vägagi "ulmeline" välja. Natukene nagu Panasonicu või Aiwa muusikakeskuse ekraan kus on palju "superlahedaid" kujundeid ja effekte. Pole päris minu maitse, aga see selleks.

Bluetoothiga proovisin ka pilte ja videoklippe telefonist kätte saada ning samuti synkroniseerisin kontaktid Outlooki kontaktidega ning kõik toimis laitmatult üle Bluetooth ühenduse.

Miinuseks võiks tuua muidugi aku mahutuvuse. See aku on nii väikene, et ma ei saa aru kuidas sinna üldse midagi mahtuda saab. Praegu olen iga öö laadinud, kuigi lubatakse ligi 200+ tundi ooteaega. Eks esimestel päevadel oleks lisaks rääkimisele niisama telefoni näppimine ka natukene aktiivsem. Vaja ju kõik featuurid läbi proovida.

Isiklik hinnang peale mõningast kasutamist oleks maksimumi lähedane kui vaid aku rohkem kestaks. 9/10 - linnainimesena ei ole ka probleem igal öösel telefonile saba järgi visata. Metsa minekuks on mul teine telefon.

Viide: Samsung X820 Elisas
Viide: SAMSUNG Unveils The World's Slimmest Phone

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

hmm, see öhuksus on saavutatud vörreldes v3i'ga pikkuses. ma jään siiski motole truuks, aku kestvus on ka tiba parem ja pole see minu telefoni paksuski nii kohutav ühti :P

kuigi jah, mida öhem, kergem, seda suurema töenäosusega tuleb kusagilt järgi anda mingi ideaali saavutamise nimel.

Oliver ütles ...

Moto on jah, kokkukeeratult ligi 14, ehk lahti tehes peaks tal ka ligi 7mm paksust tulema.

Anonüümne ütles ...

kuna ka ise evin seda aparaati siis küsiks kas sul on õnnestunud saada helinad tööle koos vibratsiooniga ?!?

minu oma vähemalt pakub ainult seda et kas ainult vibratsioon või siis vibratsoon ja selle järgi helin

Oliver ütles ...

Ma ei ole päris kindel, aga minuarust ta värises küll ja menüüs oli täitsa valik olemas, et kas Meloodia ja Värin või aindult värin ja kui juba menüüst seda valida, siis ta ka korraks värises.

See telefon oli mul prooviks ja ma ei osanudki seda ausaltöeldes tähele panna kas ta ka kogu helisemise ajal väriseb või ainult alguses.
Ma tean, et kunagi mul üks Alcatel 535 värises vaid alguses ja siis hakkas alles helisema.

Ja kui värisemisest rääkida siis suuremat väristajat kui Siemensit ma pole veel näinud. Saab suisa 6 erineva värina vahel valida mida ta siis helina ajal suristab.

Anonüümne ütles ...

selge ... siis ma ikka fuijtsusse tarkvara kontrollima ja vist vahetama

ise ostsin neti teel prantsusmaalt ja kuuaega kasutanud ning väga rahul kui kõrvale jätta aku kestvus !

Anonüümne ütles ...

kui palju see aku siis ikkagi reaalselt peab?

Oliver ütles ...

Sel ajal kui see telefon minu käes oli, siis ma teda ikka ülepäeviti laadisin.