pühapäev, 12. august 2007

EEC 7. Rakke Rattamaraton

Ei tea, et oleks kunagi varem nii väsinud olnud peale sõitu kui täna. Auto termomeeter näitas koju sõites väljas olevat üle 30 soojakraadi. Jooki läks rajal ohtralt.
Võimalik, et ma teen nüüd teistele Elioni etappidele natukene liiga, aga jällegi tundub, et Rakke oli selle aasta üks parimaid radu. Ega igapäev ei saa kolhoosilaudast läbi sõita 90 kraadiseid kurve võttes.

Oli häid tõuse ja tõsiselt häid laskumisi. Mõtlesin kohe krossisõitjate peale, sest nemad kipuvad kurtma, et käed "lähevad täis" ja ei jõua enam ratast kinno hoida. Mul olid lõpus käed rappumisest, raputamisest ja laskumistest nii läbi, et tõsimeeli ei jõudnud enam lenksust kinni hoida. Hea, et pidurikõrid eile ära puhastasin. Nüüd käisid pidurid vähemalt täpselt ja kergelt, kuigi ega see pidurilingi vajutaminegi nii kerge polnud kui lenksust hoidmisega juba raskusi oli.

Korraldus oli super. Pudelitest joogi jagamine on üli mugav. Nii palju kui on jooki pudelis, nii palju saad ka ära juua. Mitte nii nagu tassiga kus juba vee haaramisel pool topsist välja lendab.
Küll aga oleks võinud Rakkes kasutada eraldi stardigruppide kaupa startimist, sest ummikuid raja alguses oli ikka tublisti. Kulus ligi 2 minutut peale starti, enne kui liikuma sain. Ka siis alles suhteliselt tigusammul.

Hiljem finisheerijate kommentaare kuulates oli kuulda, et päris paljud olid rajal kuumuse käes suremas. Mõni arvas suisa, et sai päikesepiste kuna külmavärinad olid koguaeg peal. Külmavärinad peaks olema šhokk keha ülekuumenemisest. Kuumust oli seekord ikka küllaga.

Peale sõitu oli igatahes nii paha olla, et sööma minemisest ei tahtnud möeldagi ning kodutee tagasi Tallinnasse oli piinav. Keha tahtis koguaeg stand-by'sse ära minna. Ohtlik.

Nimi: Ojamaa Oliver
Stardinumber: 616
Aeg: 02:53:59
Koht: 450
Koht vanuseklassis: 309

Eelmine aasta vihmasajus samal rajal lõpetasin 497'ndana.  Kusjuures armid on siiamaani jalas. Sellest kui ma eelmine aasta Rakkes omale hammasratta jalga astusin.

1 kommentaar:

Kaarel Nurk ütles ...

2005. läks mul vahetult pärast lauta kumm ja kaotasin mitu minutit, aga eelmisel aastal oli super. Üks lemmiksõite selles sarjas.