kolmapäev, 22. juuli 2009

Kuidas iPhone 3G’st teha 3G modem

Kuulun veel selle vähemuse või sõltuvalt seltskonnast enamuse hulka, kelle sülearvutisse ei ole sisseehitatud mobiilse andmeside modemit. Sõltumatult asukohast sülearvutiga interneti pääsemiseks olen sunnitud kas telefoni või USB modemi arvutiga ühendama. Kõik on siiani kenasti toiminud.

Mõningat aega on olnud selles vähemuses, kes Eestis igapäevaselt Apple iPhone kasutavad. Sellist, mis ei ole võrgulukus ning omab kõige viimast tarkvaraversiooni. Väidetavalt varasemalt ei olnud millegipärast võimalik iPhone telefoni kasutada arvuti külge ühendatuna andmesidemodemina. Nüüd siinkohal väikene juhend sellest, kuidas iPhone 3G’st, millel OS3.0 teha vinge andmesidemodem, mis päästab su sülearvuti koheselt internetti, kui iPhone arvutile järgi ühendada. Luua andmesideprofiil, mida telefon oskaks modemina interneti minnes kasutada.

Safari (iPhone veebilehitseja) suuna aadressile: http://help.benm.at/generator.php
image

Lahti hüppab leht, mis laseb sul genereerida seadistusfaili iPhone jaoks, mis teeb kättesaadavaks andmesidemodemi kasutamise funktsionaalsuse telefonis.

image

Seadistusfaili loomisel tuleb sisestada sinu mobiilioperaatori interneti pöörduspunkti andmed.

EMT puhul on APN tõenäoliselt: internet.emt.ee
Tele2 puhul: internet.tele2.ee
Elisa’l peaks olema lihtsalt: internet
Parooli ja kasutajanime pole vähemalt Elisa ja Tele2 puhul tarvis.

Lõpuks “Enable Tethering – ON” ja “Generate”. image
Peale uue andmesideprofiili genereerimist telefon veel korra küsib, kas kindlasti olemasolevad seaded üle kirjutada? Kui sa andmed õigesti sisestasid ja endiselt tahad telefoni modemina kasutada, siis vast tasub nõustuda ja valida Replace, mis asendab seaded.
image 
Tegin igaks juhuks telefonile restarti. Lülitasin välja ja tagasi sisse ning seadete alla “Settings” –> “General” –> “Interet” tekib uus võimalus “Internet tethering”. Varem mul seda seal ei olnud.
image 
Kui muudad telefoni andmesidemodemiks, seades Internet Tethering väärtuseks “ON”, küsib telefon veel korraks, kas teha telefonist modem üle Bluetoothi või üle USB kaabli. Valides USB Cable ning nii kui kaabli järgi paned, leiab arvuti üles kohe iPhone, kui andmesidemodemi ja loob andmesideühenduse.
imageTelefoni ekraani ülaosale tekib sinine riba, mis teatab toimivast mobiilse internetiühenduse jagamisest arvutile.
image

Ei mingeid lisaklõpse ega programme internetijagamise algutamiseks arvutis. 
Vähemalt Windows 7 RC ja iPhone 3G kooslusega see just nii toimiski.

Viide: Apple iPhone tethering

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kas MMS jäi uuenduse järel tööle?

Rudolf ütles ...

Tere.
Kahjuks ei leia enam seda lehekülge.
:(

Kas on veel mõnda sarnast lehekülge pakkuda?